preloader

PayByPhone

Description

paybyphone
Archos Engineering Consultants was pivotal in transforming levels 3-6 into PayByPhone's dynamic new office headquarters. Starting with a blank shell space, we introduced state-of-the-art architectural LED lighting, complemented by acoustic panels to mitigate sound in open areas, all conforming to stringent energy codes. The heart of the operation, a main server room, was strategically positioned on the 6th floor, interconnected with IT closets across floors via a robust fibre backbone, safeguarded by a UPS system.

Cost-effective surface-mounted whip connections were designed for the pre-wired open office furniture, leveraging existing inverter systems for emergency lighting, thereby eliminating the need for new equipment. Enhanced security measures included meticulously planned power and infrastructure provisions for cameras and access control devices, ensuring comprehensive security on each floor.

  • Owner: PayByPhone
  • Client: PayByPhone's
  • Location: 1290 Homer Street Vancouver, BC
  • Budget: $3M
  • Size: 20,000 square feet
  • Schedule: 2021 - 2022

Join The ARCHOS Movement

Don't miss out on the latest news, trends, and policy changes in the construction industry. Subscribe now to stay up-to-date on the latest developments and receive exclusive insights from the experts at Archos Engineering.



    ×